18. Svibanj 2011

Međunarodni dan muzeja 2011

U obilježavanje Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja svake se godina uključe mnogi muzeji u Hrvatskoj i svijetu.

Na taj dan oni skreću pozornost šire javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njezinu očuvanju. S ciljem promoviranja svojega rada tog dana muzeji, osim što posjetiteljima osiguravaju besplatan posjet izložbama ili stalnim postavima, organiziraju različite događaje. Godine 2011. i naš se muzej prvi put uključio u obilježavanje ovog dana prigodnim programom namijenjenim za sve uzraste.

Taj su dan najmlađi sudionici, djeca Dječjeg vrtića Radost, otvorila izložbu svojih likovnih radova, Životinje ledenog doba. Izložba malih umjetnika inspirirana je muzejskom izložbom Lavlja jama u čiji se postav savršeno uklopila.

U podrumskom je prostoru muzeja etnografska izložba Marijina dota okupila nešto starije generacije muzejskih posjetitelja. Oni su se družili uz prezentaciju tkanja i šivanja koju su održale članice Društva za očuvanje kulturne baštine iz Grižana. Humoristična predstava Dota u izvedbi KUD-a Bribir nasmijala je brojne gledatelje ispred zgrade muzeja, a dodjela zahvalnica okupila je sve darovatelje i sponzore muzeja kojima smo zahvalili na pomoći i suradnji.