20. Rujan 2013 - 31. Siječanj 2014

Izložba Vatru gasi, brata spasi

U Muzeju Grada Crikvenice trenutno možete pogledati izložbu „Vatru gasi, brata spasi“, postavljenu povodom 100-te obljetnice vatrogastva u Crikvenici. 

Izložba je plod zajedničke suradnje  Dobrovoljnog vatrogasnog društva Crikvenice, Javne postrojbe Gada Crikvenice i Muzeja Grada Crikvenice. Na zanimljiv i edukativan način prikazuje kronologiju vremenskog perioda od 1913. godine, kada je osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo Crikvenica, pa sve do današnjih dana.

Dokumenti o osnivanju Društva, predmeti, kao i izložene fotografije,  svjedočanstvo su proteklog razdoblja u kojem je veliki broj naših sugrađana dalo svoj doprinos djelovanju DVD-a Crikvenica. Vatrogastvo i članstvo u DVD-u provlači se kroz živote više generacija pojedinih obitelji te je ono postalo način njihova življenja.

Dio izloženih predmeta posudila su dobrovoljna vatrogasna društva iz Rijeke i okolice te privatne osobe iz našega grada. Izložba jednim dijelom nudi i uvid u razvoj vatrogasne opreme i tehnike. Poseban doživljaj je prostorija sa prizorom izgorjelog interijera dnevne sobe s popratnim edukativnim dokumentarnim filmom koji ukazuje na opasnost od požara. Na izložbi se prikazuje i video o prošlogodišnjem velikom požaru na području Crikvenice.

Overall rating