Izložba U mreži putova – gostovanje u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka

Izložba U mreži putova, koju su naši posjetitelji u Muzeju Grada Crikvenice mogli vidjeti od 11. srpnja 2018. do 28. veljače 2019., gostovala je u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka od 11. lipnja do 11. kolovoza 2019. godine.

Izložba obrađuje povijesne putove i cestogradnju Vinodola. Gusta mreža starih putova kojom je ispresijecan primorski krajolik danas je prepuštena tihom propadanju što je bio i glavni razlog zašto je Muzej Grada Crikvenice odabrao ovu temu koja bi, nadamo se, mogla aktualizirati vrednovanje te zanemarene graditeljske baštine.

Nastavak je ovo uspješne dugogodišnje suradnje između Muzeja Grada Crikvenice i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Suradnja je započela 2012. godine izložbom Starohrvatska groblja Vinodola, nastavila se izložbom Czirquenitza 1412.  i nizom izložbi PPMHP koje je ugostio Muzej Grada Crikvenice. Osim izložbi realizirano je i niz drugih muzejskih projekata kao što su arheološka istraživanja lokaliteta Lokvišće, pedagoške radionice te zajedničke publikacije.

Možda će vas zanimati:

Noć muzeja ’21.

28 siječnja, 2021|

Manifestacija Noć muzeja koja se već godinama održava posljednjeg petka u siječnju privukla je tijekom godina veliki broj posjetitelja u ... [Pročitaj više]

Izložba Ljubavna

26 srpnja, 2019|

Izložba Ljubavna U prizemnom izložbenom prostoru postavljena je izložba Ljubavna. Iza zanimljivog naziva krije se priča o gradnji najpoznatije ... [Pročitaj više]