Izložba Ljubavna

U prizemnom izložbenom prostoru postavljena je izložba Ljubavna. Iza zanimljivog naziva krije se priča o gradnji najpoznatije crikveničke turističko-planinarske šetnice romantičnog imena Ljubavna cestica ili Jubavni putić, kako su ju nekad nazivali domaći ljudi. Izgrađena sredinom 1930-ih, Ljubavna cestica dio je velike, i za danas napredne, ideje povezivanja šumarstva, turizma i planinarstva u jedinstvenu cjelinu. Njezin je tvorac inženjer Ante Premužić čija su ostavština poznata Premužićeva staza na Velebitu, staze na otoku Rabu, a u Vindolu Ljubavna cestica. S vremenom je ova crikvenička staza pala u zaborav, sve dok joj prije dvadeset godina skupina volontera nije vratila stari sjaj. Zahvaljujući svima njima danas imamo posebnu šetnicu s još posebnijim imenom koju vrijedi doživjeti. Stoga je ova izložba najbolji poziv za još jednu šetnju zaleđem Crikvenice i uživanje u krajoliku koji nas na svakom koraku očarava svojom ljepotom i povijesnom slojevitošću.

Podijeli ovaj članak!

Možda će vas zanimati:

  • msu

Nagrada Hrvatskog muzejskog društva

16 prosinca, 2021|

Nagrada Hrvatskog muzejskog društva   Muzej Grada Crikvenice dobio je Godišnju nagradu Hrvatskog muzejskog društva u kategoriji Međumuzejska suradnja za 2020.

  • Kotor zove

Kotor zove!

1 listopada, 2021|

  Kulturno, povijesno i prirodno vrijedno područje Kotora već je godinama prostor na kojem Muzej Grada Crikvenice ciljano djeluje provodeći brojne