Odlukom Stožera civilne zaštite RH muzeji i galerije se, od ponedjeljka 27. travnja 2020,  otvaraju za posjetitelje.

Nastavno na tu odluku Stožera civilne zaštite ponovno je za posjetitelje otvoren i Muzej Grada Crikvenice. Posjet Muzeju biti će moguć uz poštivanje svih propisanih mjera i preporuka kako za posjetitelje tako i za osoblje. Prema važećim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprečavanje infekcija u muzejima, galerijama i drugim izložbenim prostorima ograničava se broj posjetitelja koji istovremeno borave u prostoru na 3 osobe. Ograničenje broja osoba izračunato je prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u odnosu na površinu prostora u kojem se zadržavaju posjetitelji. Tijekom boravka u izložbenom prostoru muzeja razgledavati se može uz održavanje preporučenog razmaka od 2 metra. Maksimalna zaštita zdravlja posjetitelja i djelatnika osigurat će se korištenjem zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava, te pojačanim prozračivanjem prostora. Na ulazu u muzejski izložbeni prostor obavezno je dezinficirati ruke sredstvima za suho pranje ruku, a tijekom razgleda strogo je zabranjeno dodirivati površine. Kvake i rukohvati te ostale površine koje se često dodiruju redovito će se čistiti dezinfekcijskim sredstvima.

Radno vrijeme Muzeja, tijekom trajanja ovih mjera, biti će od ponedjeljka do petka od 10,00 do 14,00 sati kada posjetitelji besplatno mogu razgledati izložbu Prva na Jadranu. Privremeno će Muzej biti zatvoren za posjetitelje tijekom vikenda i praznika.

Zahvaljujemo na razumijevanju i veselimo se Vašem dolasku!

Podijeli ovaj članak!

Možda će vas zanimati:

Kotor zove ’22

25 studenoga, 2022|

Muzej Grada Crikvenice punih deset godina organizira različite programske aktivnosti na brdu Kotor. Ove godine te su aktivnosti bile ujedinjene pod