Ove godine Društvo Naša djeca Grada Crikvenice obilježava punih 70. godina svog rada i djelovanja. Sad već davnog 18. studenog 1952. osnovano je Društvo Naša djeca Crikvenica i to samo dvije godine nakon osnivanja Društva Naša djeca u tadašnjoj Narodnoj Republici Hrvatskoj. Bio je to iskorak prema rješavanju brojnih dječjih problema, najprije onih egzistencijalnih i životnih a kasnije i dječjih potreba na području obrazovanja, kulture i društvenog života općenito. Jedan od osnivača i prvi predsjednik DND Crikvenice bio je Anđelko Manestar a Društvo su kasnije vodile Đurđa Pilaš, Boja Butorac, Miroslava Matejčić, Mirjana Pahlić, Mubešira – Šira Tomić te današnja predsjednica Branka Cvija.

Svi predsjednici ali i brojni članovi društva dali su nesebično puno ljubavi, zadovoljstva, smijeha i radosti djeci. Svojim su volonterskim radom oplemenili i obogatili generacije djece novim sadržajima, a sve samo s jednom svrhom – ljubav djeci prije svega.

Povodom obilježavanja sedamdesete godišnjice Društvo Naša djeca Grada Crikvenice zajedno s Muzejom Grada Crikvenice pripremili su izložbu 70. godina Društva Naša djeca Grada Crikvenice koja nam uz kratki pregled povijesti DND Grada Crikvenice donosi Vremeplov dječje igre. Posjetitelji će imati priliku pogledati prekrasnu zbirku igračaka iz druge polovine 20. stoljeća, upoznati simpatične crikveničke blizance i prisjetiti se nezaboravnog Profesora Baltazara. Ova je izložba napravljena za djecu, no vjerujemo da će i odrasli uživati. Možete ju pogledati sve do 30. prosinca i uistinu je lijep uvod u adventsko vrijeme koje nam dolazi.